Krachtopbouw

  • Sterker zijn, meer kracht hebben
  • Meer spiermassa, spier definitie
  • Meer spier volume, spier omvang
  • Body building
  • Controle hebben over jouw lichaam
  • Weten welke supplementen nou wel werken en wat niet.

Training

Bij trainen gaat het om de juiste combinatie van kracht oefeningen, herhalingen, intensiteit en (korte) rust pauzes.

Het is noodzakelijk dat spierspecifieke combinaties samen worden getraind met inachtneming van optimale samenwerking en ondersteuning.

Indien de juiste volgorde en veilige normen van uitvoering en techniek worden gehanteerd treedt spiervermoeidheid op waardoor haarfijne scheurtjes in de betrokken spiervezels ontstaan. Gedurende de herstelperiode zal de spier vervolgens in omvang en kracht toenemen.

Frequentie van de trainingen moet afgestemd zijn met hoe vaak iemand kan trainen; voor een optimaal resultaat zal een 1,2,3,4,5 of zelfs 6 dagen trainingsschema worden opgesteld.
Gedurende de training is het belangrijk om korte rustpauzes (40seconden tot wel 180seconden) in te lassen tussen sets en herhalingen, afhankelijk van de intensiteit van de training en de specifieke doelstelling die wordt nagestreefd.

"Training,
Rust,
Voeding"

Rust

Rust is ook zeker onder te verdelen in verschillende vormen zoals:

  • Rust tussen de oefeningen en herhalingen
  • Rust tussen training sessies
  • Nacht rust!

Korte rust pauzes tussen de herhalingen dienen voldoende herstel te bieden om vervolgens een volgende set goed uit te kunnen voeren. Te weinig of te veel rust tussendoor kan minder gewenste resultaten teweeg brengen, maar een korte rust kan weer een zeer effectieve cardiovasculaire prikkel bieden.

Wanneer er voldoende intensief wordt getraind en haarfijne scheurtjes in de spieren zijn ontstaan is herstel nodig. Door middel van goed herstel wordt het mogelijk dat de spier in kracht en/ of omvang kan toenemen. Het is hierbij zeer belangrijk te weten hoeveel rust hiervoor nodig is bijvoorbeeld: te weinig of te veel rust kan blessures, spier afbraak of aanhechtings- problematiek tot gevolg hebben of zelfs helemaal geen vooruitgang als gevolg.

Verder is een goede nachtrust van belang; denk aan de algemeen bekende 8 uur slaap per nacht. Helaas is dit niet altijd haalbaar in onze drukke levens en is de juiste begeleiding bepalend voor succes.

Voeding

Naast een voldoende intensieve training waarbij haarfijne scheurtjes in de spieren zijn ontstaan zijn er eiwitten nodig voor spier herstel en spier groei. Maar ook vitaminen, mineralen en water zijn nodig voor optimaal spierherstel! Het is goed om te weten welke invloed voeding en supplementen hebben op ons lichaam. Zowel voor voor, als na trainingssessies als overige dagen en ‘s nachts.

Om hier goed gebruik van te maken zijn voedingssupplementen ook wel eens handig, maar normaal gezien niet nodig.

 

Proefsessie aanvragen

Tijdens een korte training kijken wij naar jouw beweegpatronen, slaap, herstel, voeding, stress en verwachtingsmanagement.

De training is aangepast aan jouw doelstellingen

Deze trainingen kunnen overal plaatsvinden… op een locatie van uw keuze, onze favoriete trainingslocatie in de buurt of lekker in de buitenlucht.

Neem nu die stap om uw leven te verbeteren en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Hierbij zullen we uw doelstelling doornemen en bespreken hoe we uw doelstelling gaan behalen.
Bel 06-11076364 of mail info@vitperform.com