Over Vitaliteit & Prestaties

Visie
Visie op vitaliteit en prestatie: Er zijn drie pijlers die continue goed op elkaar afgestemd horen te zijn en dat is voeding, rust en bewegen. This is where the magic happens – mits deze drie pijlers goed op elkaar zijn afgestemd.

Structureel goed slapen en gevarieerd, goed, regelmatig en niet te veel eten & bewegen.

Zo simpel kan het zijn en toch zijn de meeste mensen de weg kwijtgeraakt door allerlei misleidende verkoop praatjes door mensen met een goede babbel vermogen. Ik vind dat wel heel erg jammer.

Vandaar dat we werken met betrouwbare wetenschappelijke perspectieven m.b.t. eten en bewegen, zowel als leefstijl.

Kijk op de mythes pagina om zien welke mythes ontkracht zijn en om bij te blijven volgens nieuwe wetenschaps resultaten.

#weetwatwerkt – Deze mythes pagina wordt continu bijgewerkt om zo doende u grondig op de hoogte te houden.

Wel is het “drie pijlers” concept anders per persoon en hier wordt het interessant, alleen is het onmogelijk alles op een site uit te leggen.

Denk bijvoorbeeld aan lengte, gewicht, geslacht, leeftijd, werk, stress, kinderen, sport, doelstelling, ziektebeeld, medicatie, etc.

Voor persoonlijke ervaringen van anderen ga naar aanbevelingen.

Wil jij meer komen te weten over het behalen van jouw doelstellingen? Begin hier

Biografie (kort)

Ik heet Arlin Lagendijk, geboren in Zuid-Afrika, op 17 februari 1978, Nederlandse ouders. Ik heb een dochtertje van bijna 4.
Als een echte Waterman is mijn favoriete sport surfen en was mijn sterkste sport zwemmen.

Andere sporten waar ik aan mee deed in mijn school jaren waren:
Rugby, cricket, atletiek met name 100m, 200m, 400m, verspringen, hoog springen, discus, horden, speerwerpen, 800m, 1200m en verder ook karate, judo, worstelen, etc.

Lekker eten en koken vindt ik heerlijk.

Mijn interesse in goed eten is nog altijd mijn drijfveer geweest om meer te weten te komen over hoe voeding onze mentale zowel als fysieke prestaties beïnvloed.

Deze passie heeft er toe geleid dat ik altijd bezig ben met het onderzoeken van hoe voeding invloed heeft op onze herstel, rust, helder denken, prestaties zowel als ziektes en ziektebeelden.

Ik heb een kritische kijk op alle prikkels om ons heen en hoe we daarop reageren m.b.t. wat echt goed en gezond voor ons is.

Ik hanteer dan ook een psyche-neuro-sosio-biologiesche perspectief op de menselijke leefwijze en alles wat van invloed is en kan zijn op onze eet, zowel als slaap en beweeg gewoontes.

Na school ben ik gaan studeren aan de Universiteit van Potchefstroom, Zuid-Afrika. Major Psychologie met bijvakken als Engels, fysiologie, anatomie, sociologie, filosofie-, criminologie, etc.

Daarna heb ik me gericht op fitness en gezondheid met opleidingen als fitness A & B, Less Mills body pump, spinning en bootcamp.

Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in personal training met opleidingen als Fitvak, AALO, NASM, Post Rehab Essentials, Chivo Personal trainer pro en vitaliteit coaching en blijf ik daarmee doorleren.

Verdere cursussen waren bijvoorbeeld kettlebell pro, myofascial release, triggerepointtreatment, foamrollen, Postural analyses, krachttraining, hypertrofie, rug revalidatie systeem, paleo perikelen, en meer.

Eigen huidige statistieken: Deadlift 165kg, squat 110kg, bankdruk 105kg, sprint 13.05sec., 10km hardlopen 48min., dead hang 2,35min. Surfen 4uur.

Ik heb doorgestudeerd van personal trainer naar vitaliteitscoach omdat trainen maar een klein onderdeel is van resultaten behalen – of je nou minister president bent of al 10 jaar Nederlands nummer 1 squash kampioen (wereld nr.9) bent, of je strak wilt worden of dat je juist spieren wilt kweken zonder blessures. Of je af wilt vallen en de valkuilen van het yoyo’en wilt leren vermijden.

Het is een totaal aanpak en de resultaten blijven prachtig.

Coaching voor top presteerders en gedreven mensen.

Voeding, training, lifestyle.


De laatste 15 jaar plus werk ik dan ook al heel gericht in de fitness en lifestyle branche. De laatste 5 jaar (sinds 2013) met mijn eigen bedrijf, met veel genot en nog veel meer resultaten alom.

Werkende met pro atleten, alle type mensen van de samenleving tot zeer specifieke ziekte beelden.

Wil jij ook jouw doelstellingen behalen en houden? Begin hier

 

Algemene voorwaarden / General terms & conditions apply

In Persoon & Online Personal Training Den Haag Leefstijl – Vitaliteits Coach