Top bestuur is topsport

Topsporters en bestuurders hebben één ding gemeen, ze werken hard voor de gestelde doelen. Dit kan een sport event zijn, in de zakenwereld en politiek zijn dit de deadlines.

Het is dan ook veelgehoord dat ‘hard werken met veel deadlines een top sport is’. Daarom is het belangrijk om ook als manager of politicus te zorgen dat je fit, gezond en vitaal bent voor het continu te kunnen blijven leveren van topprestaties.

Aan de top staan van een bedrijf of van de politiek is vaak zwaarder dan topsport. De gestelde deadlines zijn veelal meerdere keren per week en de algemene waardering en erkenning is meestal lager.

Daarnaast zijn de deadlines voor sporters verder uit elkaar, er hoeft meestal niet elke week weer een topprestatie geleverd te worden. Bij bestuurders in het bedrijfsleven of de politiek is dat wel anders. Bij hen is er geen regelmatige afwisseling tussen het leveren van prestaties en het kunnen nemen van rust.

Een ander groot verschil tussen bestuurders en topsporters is dat er in de topsport een trainingsregelmaat is bepaald. Intensief en hard trainen worden afgewisseld met perioden van rust. Deze rust wordt beschouwd als één van de bepalende succesfactoren. Dit wordt in leven buiten de topsport vergeten en niet onderkend.

Om die reden is het goed te beseffen dat je ook als professionele zakenman of -vrouw via vitaliteitscoaching en fysieke training kan zorgen om de mentale topprestaties te blijven leveren en de gestelde deadlines met kwaliteit te behalen. Niet alleen om fit en gezond te blijven, ook voor een scherpere geest en een sneller herstel bij een tegenslag of ziekte.

 

Vereerd en met trots train ik meerdere toppers uit de Haagse politiek, advocatuur, diverse adviseurs, bancaire topbestuurders én toppers uit de Nederlandse en internationale topsport.

Voor een klein idee over welke type top prestaties ik ht heb kijk dan hier.

Wil jij ook jouw prestaties tot een hoger en toch houdbaar niveau bregen? Begin hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *