Over Vitality & Performance

Visie
Visie op vitaliteit en prestatie: Er zijn drie pijlers die continue goed op elkaar afgestemd horen te zijn en dat is voeding, rust en bewegen. This is where the magic happens – mits deze drie pijlers goed op elkaar zijn afgestemd.

Structureel goed slapen en gevarieerd, goed, regelmatig en niet te veel eten & bewegen.

Zo simpel kan het zijn en toch zijn de meeste mensen de weg kwijtgeraakt door allerlei misleidende verkoop praatjes door mensen met een goede babbel vermogen. Ik vind dat wel heel erg jammer.
Vandaar dat we werken met betrouwbare wetenschappelijke perspectieven m.b.t. eten en bewegen, zowel als leefstijl. Kijk op de mythes pagina om zien welke mythes ontkracht zijn en om bij te blijven volgens nieuwe wetenschaps resultaten. #weetwatwerkt Deze mythes pagina wordt continu bijgewerkt om zo doende u grondig op de hoogte te houden.
Wel is het per persoon anders en hier wordt het interessant, alleen is het onmogelijk alles op een site uit te leggen.

Biografie (kort)

Ik heet Arlin Lagendijk, geboren op 17 februari 1978,  Nederlandse ouders.
Als een echte Waterman is mijn favoriete sport surfen en mijn sterkste sport zwemmen.

Andere sporten waar ik aan mee deed in mijn school jaren waren:
Rugby, cricket, atletiek met name 100m, 200m, 400m, verspringen, hoog springen, discus, horden, speerwerpen, 800m, 1200m en verder ook karate, judo, worstelen, etc.

Lekker eten en koken vindt ik heerlijk. Mijn interesse in goed eten is nog altijd mijn drijfveer geweest om meer te weten te komen over hoe voeding onze mentale zowel als fysieke prestaties beïnvloed. Deze passie heeft er toe geleid dat ik altijd bezig ben met het onderzoeken van hoe voeding invloed heeft op onze herstel, rust, helder denken, prestaties zowel als ziektes en ziektebeelden.
Dus heb ik een kritische kijk op alle prikkels om ons heen en hoe we daarop reageren m.b.t. wat echt goed en gezond voor ons is. Ik hanteer dan ook een psycho-neuro-sosio-biologiesche perspectief op de menselijke voedingspatroon en alles wat van invloed is en kan zijn op onze eet gewoontes.

Na school ben ik gaan studeren aan de Universiteit van Potchefstroom, Zuid-Afrika. Major Psychologie met bijvakken als Engels, fysiologie, anatomie, sociologie, filosofie-, criminologie, etc.

Daarna heb ik me gericht op fitness en gezondheid met opleidingen als fitness A & B, Less Mills body pump, spinning en bootcamp.
Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in personal training met opleidingen als Fitvak, AALO, NASM, Post Rehab Essentials, Chivo Personal trainer pro en vitaliteit coaching en blijf ik daarmee doorleren.
Verdere cursussen waren bijvoorbeeld kettlebell pro, myofascial release, triggerepointtreatment, foamrollen, Postural analyses, krachttraining, hypertrofie, rug revalidatie systeem, paleo perikelen, en meer.


De laatste 15 jaar plus werk ik dan ook al heel gericht en alleen in de fitness en lifestyle branche. De laatste 5 jaar met mijn eigen bedrijf, met veel genot en nog meer resultaat alom. Werkende met pro atleten, alle type mensen van de samenleving tot zeer specifieke ziekte beelden.